Дизајн логoа УТШ Годана Тирнанић

Угоститељско - туристичка школа
                    Београд

СЛАВАГАСТРО 2015.

 Извештај са учешћа УТШ Београд на  манифестацији  
ФЕСТИВАЛ  СЛАВА  И  ПРАВОСЛАВЉА 
  СЛАВАГАСТРО   2015.

    У организацији  SACEN-international , Међународни центар за развој и унапређење туризма и угоститељства , дана 12.03.2015.год. у  сали хотела  СЛАВИЈА одржана је  традиционална манифестација    СЛАВАГАСТРО   2015.год.

 Ученици и наставницу Угоститељско-туристичке школе Београд, за ову прилику припремили су несвакидашњи  славски  изложбени сто под називом МОДЕРНИ СЛАВСКИ  МЕНИ   и за овј рад награђени су златном медаљом  и  СЛАВСКОМ  ПОВЕЉОМ  као свеукупни победник  у категорији средњих школа.

 Београд, 16.03.2015.год.                                                                                      Организатор практичне наставе Ацо Новески  

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Уз подршку компаније NIS од 3. до 6.децембра на Београдском сајму је одржан Фестивал науке, под слоганом „Чуда су свуда“ .

На овом Фестивалу учествовала је и „Угоститељско- туристичка школа“ где су се ученици I11,III4,III6,IV4,IV6  забављали  са великим бројем научних демонстратора и научника.

Највеће интересовање било је за поставку неуронаука који на јединствен начин објашњава сложени процес функционисња нервног система и везу између нервног импулса и мишића.Занимљива је и интерактивна поставка о природном гасу,остаци диносауруса из Вајоминга,биолошка поставка која објашњава хијерарију мравополиса и физичка која је открила невидљиве снопове светлости.

Звезде научно-фантастичне бине били су амерички неуронаучник Грег Гејџ,научни центар из Естоније са експлодирајућим представом о немогућим мисијама и безбедним експлозијама и француска трупа Les atoms Croc hus са темом„Вода је свуда али одакле долазиш“.

                                                     

 СузанаСтојановић,проф.хемије и поз.робе

 

ИНТЕРНЕСТ 2013. - ЗАВРШНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ФЕСТИВАЛ КРЕАТИВНОСТИ

ИНТЕРНЕСТ 2013. - ЗАВРШНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ФЕСТИВАЛ КРЕАТИВНОСТИ

 ФЕСТИВАЛ КРЕАТИВНОСТИ

26. и 27.5.2013. године у Дому омладине одржан је Фестивал креативности где су све школе учеснице представиле свој рад на овогодишњем Интернест пројекту. Фестивал је такмичарске природе и ово су резултати - http://www.internest.rs/?p=1847 !

Честитке награђенима, а овако су изгледале припреме код нас у школи и сам наступ!

Учешће професорке руског језика Гордане Наумовић на IV Међународној научно-методолошкој конференцији, која је одржана од 6 – 12. јуна 2010. на Јалти, Аутономна република Крим.

Професор Гордана Наумовић је активно учествовал на IV Међународној конференцији, са два своја реферата:

  1. „ О проблемима при писању уџбеника руског језика за ученике и студенте – Србе.“  
  2. „ Руски језик у Србији.“

Уџбеници руског језика, по којима се ради у свим угоститељско-туристичким школама Србије и Црне Горе, као и у многим другим школама, чији је аутор професор Гордана Наумовић, изазвали су велико интересовања на тој конференцији. Професор Гордана Наумовић је, сем усмених похвала и Сертификата о активном учешћу на IV Међународној конференцији, добила и више похвалница и захвалница за свој високи професионализам и велико залагање у очувању и развоју руског језика и руске културе у Србији.

Сваког јануара на „Зимској школи наставника руског језика“ који се традиционално одржава у Београду, у Руском дому, сем наших предавача, активно учествују и најеминентнији предавачи филолошких наука са најпрестижнијих факултета Москве, Санкт-Петербурга, Кијева, Симферопоља...

На том семинару инострани предавачи су се упознали са мојим уџбеницима који су изазвали велико интересовање за оригиналан методолошки приступ писању уџбеника и бројем и разноврсношћу вежбања прилагођених свим ученицима. To

Управо ти врхунски методичари су ми предложили да дођем на предстојећу научно-методолошку конференцију у Украину, сматрајући да би моји уџбеници својим оригиналним приступом учења руског језика били веома интересантни за предаваче руског језика у другим земљама.

У мају месецу из Украине, са Универзитета Симферопоља, стигао је званични допис директору Угоститељско-туристичке школе, као и мени, са молбом и предлогом да узмем активно учешће на IV Међународној научно-методолошкој конференцији, која ће се одржати на Јалти (Аутономна република Крим), од 6 – 12. јуна 2010.

Колико је та конференција била од огромног међународног значаја, говори и потпис на позиву од стране председника Врховног совјета Аутономне републике Крим и председника Организационог комитета IV Међународног фестивала „ Великое русское слово“. Уз позив послат ми је програм конференције и тема и датум мог излагања. У позиву је стајало да обавезно понесем своје уџбенике.

Организатори су сносили све трошкове смештаја и исхране.

Понела сам два последња уџбеника: „Руски језик за 3. разред угоститељско-туристичке школе“ и „Руски језик за 4. разред угоститељско-туристичке школе“. Све уџбенике је штампао Завод за уџбенике и наставна средства из Београда.

На отварању IV Међународне научне конференције „Русский язык в поликультурном мире“,  било је око 3000 учесника и гостију. Отварање конференције су пропратили сви јавни медији: радио и ТВ. Најпознатије руске новине „Правда“ су на две стране писале о тој међународној конференцији.

Рад је настављен у радним групама Округлог стола.

Пре мог излагања учесници радне групе већ су се упознали са мојим уџбеницима. 

Прво излагање сам имала 8. јуна. Први председник Округлог стола „Методика предавања руског језика као иностраног“ је била доктор хуманитарних наука, професор варшавског универзитета, а друга  доктор педагошких наука кијевског универзитета.

У тој групи су били и врхунски стручњаци са факултета из Холандије, Шпаније, Пољске, Мађарске, Бугарске, Немачке, Русије, Украине, Латвије, Молдавије... Ја сам била једина из Србије и са простора екс Југославије.

Моје излагање „О проблемима при писању уџбеника за ученике и студенте – Србе“ је изазвало велико интересовање код присутних. Било је толико питања да сам, уместо предвиђених 10 минута, одговарала на њих око пола сата. Питања су се углавном односила на принцип одабирања стручних текстова, на резултате усвајања датог материјала и типа вежбања који су за све ученике били најзанимљивији и најусвојивији, на коришћење изворних текстова, руских сајтова...

Разговори и питања су се наставила и у време паузе.

10. јуна сам имала други реферат: „ Руски језик у Србији“, који је поново изазвао велико интересовања. Највећи заједнички проблем свих наставника руског језика је одсуство одговарајућих савремених уџбеника и веома обимни планови и програми.

Оно што је истакнуто и добило највише похвала је:

Начин обједињавања уџбеника и радне свеске; фасцинантан број вежбања (400), и то што свако поглавље има 20 сасвим различитих типова вежбања. За сваког ученика по нешто.

Оно што је знатно олакшало брже усвајање стручне терминологије на руском језику је и то што је уџбеник руског језика у свему пратио план и програм свих ужестручних предмета које су ученици имали. Безброј интересантних вежбања типа укрштеница, главоломки, игра меморије, оцењивање и самооцењивање, креирање часа по својој жељи, игра коњичког скока, истраживачки радови уз коришћење Интернета, њихова презентација на часовима, је такође утицало на брже усвајање стручне терминологије на руском језику.

Оно што их је додатно фасцинирало биле су фотографије награђених конобарских, куварских и посластичарских радова које сам ја сликала. Фотографије наших ученика, наше школе и наше школске радионице, наших туристичких места, бања, манастира, планина, музеја ...

У уџбеницима ученици су се упознали и са најпознатијим руским туристичким местима, са руском историјом, обичајима, националним јелима, са руском емиграцијом и оним што су они оставили србима у наслеђе.

Како су на крају окарактерисали моје уџбенике?

Уџбеници пуни оптимизма, који одишу великом љубављу према ученицима и руском језику, уџбеници који се веома баве ученицима, упорни у тражењу и налажењу начина што лакшег и квалитетнијег савладавања датог језика, и веома пријемчиви за сваког ученика.

Уџбеник који може раме уз раме да стоји уз најпризнатије уџбенике руског језика у инострансту.

Већ сам добила позив за учешће на Конференцији професора руског језика који ће се одржати у Гранади од 9. јула, а на јесен позив да иступим са својим предавањима на катедри  кијевског и харковског универзитет и Института у Одеси.

Kotanyi / Mc Cain У НАШОЈ ШКОЛИ

 Kotanyi / Mc Cain У НАШОЈ ШКОЛИ

U ponedeljak 9.2.2015. u kabinetu kuvarstva u okviru nastave odeljenja II9 održano je predavanje predstavnika naših poslovnih partnera Kotanyi o začinima, njihovom poreklu, osobinama i upotrebi u kuvarstvu. Predavanje je zainteresovano pratilo 57 učenika smera kuvar i poslastičar.
U okviru gostovanja učenici su imali priliku i da degustiraju proizvode Mc Cain u kombinaciji sa začinima Kotanyi.
Nastavnici II9 Milica Aleksić i Sonja Milanović se posebno zahvaljuju kolegi Ljubi na sjajnoj prezentaciji ali i prijateljima Kotanyi/ Mc Cain.


            

ИНТЕРНЕСТ 2014

ПОЧЕО ЈЕ ИНТЕРНЕСТ 2014. !

ШТА ЈЕ ИНТЕРНЕСТ?

Интернест је развојни пројекат који школску библиотеку унапређује у школску инфотеку. Садржаји школске библиотеке имплементацијом Интернеста постају лако доступне, систематично и наменски уређене информације за васпитне и образовне сврхе. Кроз Интернест се ученици уче медијској и информатичкој писмености и самосталним радом развијају креативност.

ЧЛАНОВИ ИНТЕРНЕСТ ТИМА:

Урош Витић III/1, Сандра Алексић III/1, Светозар Кузман III/1, Јована Ратков III/7, Кристина Кртањек II/3

 МЕНТОР:

Слободанка Цветковић, библиотекар

СПОЉНИ САРАДНИЦИ: Емилија Ђорђевић IV/3, Невена Смиљковић IV/3, Јован Додић IV/8, Александра Симић II/3

Тања Грбић, професорка информатике, Филип Грбић, библиотекар и Сњежана Крстић, професор српског језика и књижевности

ЗВАНИЧНИ САЈТ ИНТЕРНЕСТА:

http://www.internest.rs/

ЗВАНИЧНИ САЈТ ОВОГОДИШЊЕГ ИНТЕРНЕСТ ПРОЈЕКТА УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКЕ ШКОЛЕ:

http://internestuts2014.weebly.com/

ГРУПА НА ФЕЈСБУКУ НАШЕГ ИНТЕРНЕСТ ПРОЈЕКТА:

https://www.facebook.com/groups/783583025003804/

 

 

ПОСЕТА СЛОВЕНИЈИ, УГОВОР О САРАДЊИ

Посета Словенији и потписивање уговора о сарадњи      

Београд, 13.11.2015.године

 

ИЗВЕШТАЈ СА СЛУЖБЕНОГ ПУТА ПОВОДОМ СКЛАПАЊА СПОРАЗУМА О ПАРТНЕРСТВУ СА СРЕДЊОМ ШКОЛОМ ЗА УГОСТИТЕЉСТВО И ТУРИЗАМ ИЗ НОВОГ МЕСТА У СЛОВЕНИЈИ

 

На позив господина Тоне Хровата, директора Центра биотехнике и туризма ГРМ из Новог Места у оквиру кога је школа за угоститељство и туризам, ради склапања споразума, директорка Угоститељско-туристичке школе је оформила тим који је посетио Центар биотехнике и туризма у Новом Месту од 10. Новембра до 12. Новембра 2015.године.  Тим су сачињавали:

-         Сенка Пантић, директорка Школе,

-         Милица Стаменковић, наставник агенцијско-хотелијерског пословања,

-         Владимир Ковачевић, наставник услуживања и

-         Душан Комленац, менаџер угоститељства и наставник  у школској радионици.

 

Циљ путовања је био склапање споразума о међусобном партнерском учествовању у могућим пројектима који би били финансирани из фондова Европске уније.

 

ГРМ Ново Место – Центар биотехнике и туризма је обједињена школа која у свом саставу има три школе: пољопривредну школу, школу за угоститељство и туризам и вишу струковну школу са ђачким и студентским домом и развојним институтом. Школа има преко 1000 ученика.

 

Центар биотехнике и туризма образује ученике у 14 програма за средњошколско образовање и 3 програма за више образовање. Програми за средњошколско образовање трају 3,4 и 5 година у зависности од занимања за које се школују ученици.

 

Центар поседује две велике школске зграде на различитим локацијама, свој школски ресторан и посластичарницу са продавницом пољопривредних и млечних производа у центру Новог Места, три стана-апартмана у Новом Месту, продавницу пољопривредних и млечних производа на главној пијаци у Љубљани, фарму крава са око 150 грла, винарију са комплетном производњом вина, стакленик површине преко 1000 квадрата, пчелињак са око 100 кошница, фарму коња са око 40 грла, производњу сокова, пашњака 33 хектара, травњака 40 хектара, обрадивих њива 79 хектара, 2,5 хектара винограда,  воћњака 12 хектара, шуме преко 100 хектара и преко 100 разних пољопривредних машина и прикључака. Може се закључити да имају заокружен процес од њиве до трпезе. Оно што производе продају у свом ресторану и продавницама. Већина објеката, учионица, кабинета и опреме су обновљени из фондова и пројеката Европске уније.

 

Идеја о сарадњи је потекла од  директора ГРМ Ново Место господина Тоне Хровата а након његове посете нашој школи пре неколико месеци. Сагледавши наше потенцијале, искоришћене и неискоришћене, дошао је до закључка да има простора за међусобну сарадњу и помоћ.

 

Након упознавања са школом из Новог Места и презентацијом могућности коришћења фондова Европске уније, по договору директора ГРМ Ново Место и директорке Угоститељско-туристичке школе Сенке Пантић, потписан је СПОРАЗУМ О МЕЂУСОБНОЈ ПАРТНЕРСКОЈ САРАДЊИ. Потписан споразум ничим не обавезује нашу школу али зато пружа многобројне могућности сарадње у будућности.

 

Договорено је да школе заједнички учествују у следећим активностима:

-         сарадња у размени наставника за практичну наставу, у циљу преношења знања;

-         сарадња у размени ученика, у циљу унапређења практичне наставе;

-         сарадња у припреми различитих туристичких производа, њиховој организацији и маркетингу;

-         сарадња при добијању међународних пројеката, и заједнички наступ у пројектима;

-         сарадња у образовању и обукама између школа и послодаваца, са којима сарађују;

-         учешће у припреми угоститељско-туристичких манифестација код оба партнера;

-         могућност међусобних промоција школа код ђака и будућих студената.

 

Поред ових активности, директор ГРМ Ново Место је напоменуо да можда постоји и могућност школовања једног броја наших ученика на Вишој струковној школи а које би било финансирано из фондова за стипендије. Такође један од првих предлога је да већа група наставника из њихове школе посети нашу школу и исто тако наши наставници би ишли у Словенију. Напоменуо је да у свему овоме учешће треба да узму и синдикати запослених.

 

На крају може се закључити да овај споразум пружа могућности нашој школи да на основу туђег искуства у коришћењу фондова Европске уније за развој образовања, дођемо до средстава неопходних за модернизацију наставе, учионица, кабинета и опреме у нашој школи. Потребно је формирати тим за израду пројеката као и дати предлоге са којим пројектима би могли да конкуришемо.

 

 

Душан Комленац

Менаџер угоститељства и наставник услуживања

Покренута локална акција “Млади решавају проблеме безбедности својих вршњака”

Покренута локална акција  “Млади решавају проблеме безбедности својих вршњака”

 У оквиру пројекта „Подмлађивање“ који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, формиран је вршњачки тим  који у школи спроводи локалне акције  на тему превенције вршњачког насиља. Чланови вршњачког тима су Софија Максимовић, Дејана Стојић, Марија Антић, ученице одељења IV/3 и Филип Ковачевић, ученик одељења  III/6. У наредних месец дана вршњачки тим ће, уз подршку стручног сарадника- психолога,  осмислити и реализовати више локалних   иницијатива  на тему превенције вршњачког насиља.

 

 

ДАНИ КАРИЈЕРЕ УТШ

ДАНИ КАРИЈЕРЕ У УТШ

Позивамо све зиантересоване ученике завршних разреда, да се информишу о могућности даљег школовања, и упознају са успешним послодавцима.
Дани каријере,програм посебног информисања ученика завршних разреда, организује Тим за каријерно вођење и саветовање  Угоститељско - туристичке школе.
 
geografski_fakultet_plakat.jpg singidunum.jpg    visoka_kola_modernog_biznisa.jpg  

Oсвојено прво место на такмичењу у познавању историје

 Тим наше школе је 2. новембра у Дому омладине освојио прво место на такмичењу у познавању историје, основних вредности и циљева Европске уније. Нашу школу представљали су Лола Радаковић , Кристина Миљковић и Димитрије Стојановић , ученици одељења IV/ 1. Победници ће бити награђени петодневним путовањем кроз земље Европске уније.

Такмичење је органозованo у оквиру пројекта " Приближавање идеја Европске уније младима у Београду ". У пројекту је учествовало 48 студената , професора и стручних предавача који су кроз едукације и радионице успели да објасне и приближе вредности које би млади људи требало да препознају и усвоје као могућност бољег живота . Пројекат је реализован кроз одговарајуће радионице и предавања , а завршен је квиз такмичењем где су ученици београдских средњих школа показали колико су научили о Европској унији у протеклих месец дана.

Игралиште за иновације

Игралиште за иновације

    

У петак 25.септембра ученици 1-11,3-6,4-4,4-6,4-7„Угоститељско-туристичке школе“  заједно са преко 3000 ученика из више од  100 основних и средњих школа пријавило се за учешће на BASF-овом Игралишту за иновације испред Комбанк арене поводом 150 година од оснивања BASF-а

На  овом Игралишту где су смештене хемијске лабораторије,виртуалне учионице за научно-популарна предавања,простори за демонстрације и извођење огледа као и научни шатор,ученици су у оквиру једноипочасовног програма упознали са светом природних наука.

Студенти Хемијског факултета су изводили низ забавних експеримената у оквиру манифестације„Ноћ хемије и магије “:експерименти са флуоресцентним бојама,сувим ледом,огледи у кухињи, са наелектрисањем...као и експерименти за најмлађе у оквиру BASF-овог пројекта“Кids Lab-Молекул је кул“.Током читаве вечери група професора је одржала неколико научних предавања о томе како наука помаже у прављењу спортске опреме,женској козметици и како нас греју ронилачка одела.

BASF је посвећен едукацији младих и то чиним широм света и због тога је потребно ученицима приближити свет хемије и усадити им свест о значају науке за будућност човечанства.

                                                                                   

Наставник

                                                                                                                                                                                                     Сузана Стојановић                                 

 

Манифестација:''Колач за трач'' Књижара Плато

Манифестација:''Колач за трач''
Књижара Плато

 

Ученици одељења II-10 посластичар оглед,припремали су на кабинетским вежбама из предмета посластичарствo разне колаче како би учествовали на манифестацији ''Колач за трач''.

Наставници посластичарства Милица Живковић Видовић и Слободан Чавић припремали су ученике како би учествовали на овој манифестацији.Са ученицима и наставницима практичне наставе  на манифестацији био је и разредни старешина Јелена Бјековић и школски психолог Зорица Михаиловић.Манифестација је одржана дана 15.05.2013.

Каква слатка гозба, и то међу књигама, уприличена поводом двадесет четвртог рођендана издавачке куће „Плато“, у књижари код Филозофског факултета. Окупили су се људи из медија, људи од пера, они који прате и воле књижевност, донели су колаче и торте, и причали љупке трачеве. Због тога је перформанс и назван „Колач за трач“.  Ако су перипатетичари волели да филозофирају и ходају, ови шармантни „Платоови“ мудријаши преферирају лепо да се осладе и мало протрачаре. Свечаност су увеличали ученици средње Угоститељско-туристичке  школе, са разноврсним посластицама.

 

Марко Теодоровић-златна медаља

Златна медаља и пехар за нашег ученика Марка Теодоровића III8; XXX Збор угоститељских радника Србије у Крагујевцу.

Награда на Европском дану језика

На конкурсу који је у мају расписало Српско-руско друштво из Титела за Европски дан језика, у појединачној конкуренцији је рад на руском језику „Что бы сказала руссому товарищу“, ученице наше школе  Бобић Марије, 4/3 добио прву награду.

Кратак филм групни рад „Русские в Белграде“ наших ученика 4/1 (Филиповић Катарине, Јовановић Љиљане и Петровић Милене) је награђен посебном наградом и затворио свечаност доделе награда  24. септембра у Тителу. 

На конкурсу су учествовале 42 основне и средње школе из целе Србије. Из Београда је награђена, сем наше школе, Филолошка гимназија из Београда и Прва београдска гимназија. Оне су заузеле друго и треће место у појединачној конкуренцији ученичких радова на руском језику на тему „Что бы я сказал(а) своему русскому товарищу“.

Промоција доделе награда је одржана традиционално. Уручивање награда, читање најбољих награђених радова. Библиотекама награђених школа по два годишњака Народне библиотеке „Стојан Трумић“ из Титела. Председник српско-руског пријатељства, г-дин Драган Колак се на крају свечаности обратио присутнима (којих је изненађујуће било много, па је већина присутних стајала) речима да је ове године уведена специјална награда за групни рад ученика Угоститељско-туристичке школе из Београда.

Домаћини су нас дочекали спремно. Са пројектором и видео бимом. Док се филм приказивао, док су се смењивале слике Београда тачно тим редоследом о чему су наше ученице говориле, музика реквијума када се говорило о руском гробљу и месту погибије руских генерала на Авали када су долазила на празновање 20-огодишњице ослобођења Београда, у сали су се чули само појединачни коментари препуни емоција. По завршетку филма се зачуо буран и дуг аплауз и узвици одушевљења. Присутни су нам прилазили и честитали. Говорили су да је ово освежило приредбу и бацило рукавицу изазова будућим такмичарима. Честитали су нам и ученици и њихови професори. Колико је ова врста презентације оставила утисак показује чињеница да се око нас окупила велика група која је постављала безброј питања. Сва мени постављана питања о презентацији сам прослеђивала нашим ученицама. Професор Прве београдске гимназије је питала ко је снимао наше ученице, сниматељ које телевизије и колико смо платили. Њеном изненеђењу није било краја када су ученице рекле да их је снимао професор у кабинету куварства. Компјутерски део презентације је урадила наша ученица Филиповић Катарина 4/1.

Носимо предивне утиске. Начин како су нас примили са изузетним поштовањем, веома вредне књиге којима смо награђене и признања исписана калиграфским рукописом, нису ништа мањи комплимент од коментара „Па оне нису ученице које говоре руски, оне су праве рускиње“. Нарочито нас је обрадовао поклон која је свака од нас добила од наше професорке руског језика, виновника свих ових награда. И ми смо узвратиле нашим поклоном за сећање на овај диван празник и за године мукотрпног рада и помоћи. „Спасибо ещё раз преподовательнице Гордане Наумович“. Хвала Вам још једном са жељом да и следеће генерације доживе овакву почаст коју смо ми доживеле.

XXX ЗБОР УГОСТИТЕЉСКО - ТУРИСТИЧКИХ РАДНИКА

Ученици и наставници Угоститељско туристичке школе на такмичењу у Крагујевцу (XXX Јубиларни збор угоститељских радника Србије) освојили су 18 златаних медаља и 6 пехара. Браво Шампиони!
130  ГОДИНА ШКОЛСКОГ ЦЕНТРА "ГРМ"

130. година школског центра "Грм" (партнерска школа Угоститељско-туристичке школе)
МАНИФЕСТАЦИЈА САЈАМ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА


На београдском сајму у хали 3 у периоду од 23 – 26.новембра 2016.год.одржан је сајам етно хране и пића.
На штанду Секретаријата за привреду града Београда,као гости ГО Савски венац,ученици и наставници наше школе дана 24.11.2016.год.представили су се лепо припремљеном и укусном храном слатком и сланом.Дегустатори укусне хране били су гости на предавању о дуалном образовању, који су имали само речи хвале за избор припремљене хране. У изради слатко-сланих прелепих и укусних залогаја учествовали су наставнице посласатичарства Милица Живковић Видовић,Дара Стевановић са ученицима одељења II/10,наставнице кулинарства Соња Милановић и Јелена Аранђеловић са ученицима одељења  IV/6 и III/9, наставник услуживања Васа Јовичић са ученицима одељења III/8 и организатор практичне наставе Аца Новески.Домаћини скупа као и многобројни гости били су одушевљени лепо припремљеном и укусном храном.
Златна медаља и пехар за нашег ученика Марка Теодоровића ИИИ8
Златна медаља и пехар за нашег ученика Марка Теодоровића III8; XXX Збор угоститељских радника Србије у Крагујевцу.
Ерфурт -ОЛИМПИЈАДА


Млади кувари из Junior Chef Club-a освојили су бронзану медаљу на кулинарској олимпијади у Ерфурту у Немачкој, у категорији регионалних тимова. Неки од њих су бивши, али и садашњи уценици наше школе. Браво за њихове менторе и професоре. Ово је највећи постигнути резултат за Србију од када се одржава ова манифестација. Прави су пример будућим генерацијама како се знањем, трудом и радом долази до успеха. честитамо им од срца и желимо им још много среће и успеха.
ВЕСТИ СЕПТЕМБАР 2016.

 

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ У ОКВИРУ НАГРАДНОГ ЦИКЛУСА
Европски дневник за најбољи литерарни рад

img_20160918_112610-800x445.jpg

Награђени ученици у оквиру наградног циклуса Европски дневник за најбољи литерарни рад,  Александар Цолић и Никола Пацина из одељења IV/6 и Даница Ђокић  из одељења IV/3 посетили су Беч у периоду 18. до 22. 9. 2016. године.

http://recinam.rs/nagradeni-ucenici-ucenice-u-poseti-becu/

Презентација о путовању http://europa.rs/wp-content/uploads/2016/09/Vienna-Trip-SR.pdf

 


ГОСТ У БИБЛИОТЕЦИ
ДИРЕКТОР СРПСКЕ НАУЧНЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ

snt-boba.jpg
12.4.2016. године су наши гости у библиотеци били директор "Српске научне телевизије" г. Живојин Жика Петровић са сарадницима.
Том приликом смо разменили досадашња искуства и договорили сарадњу уоквиру пројекта који је започела ова телевизија - "Желимо у свакој средњој школи Србије да имамо дописника!
Позивамо све заинтересоване ђаке, наставнике, професоре и руководиоце средњих школа широм Србије да узму учешће у овој великој акцији и
искористе део медијског простора који им пружамо како бисмо јавности представили њихове успехе, радове, догађаје и признања. Покретањем
нових секција, тимова или прилагођавањем већ постојећих, заједничким снагама их можемо опремити и обучити заинтересоване ђаке да буду
дописници Српске научне телевизије (СНТВ).
 
У акцији “Ђачке визије научне телевизије” ученици средњих школа ће имати прилику да стекну нова искуства и знања, практично да се опробају као новинари, уредници, редитељи, сниматељи, монтажери и сл. да буду племенити и креативни, и у форми кратких и обликованих прилога, емисија и репортажа представе широј јавности успехе својих другара и школе коју похађају."
 
 Позивамо све запослене, ученике и наставнике да се укључе у рад на осмишљавању и снимању прилога о нашој школи, а који ће бити емитовани
на СНТВ-у.
Коодинатор - Слободанка Цветковић, стручни сарадник -библиотекар
КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Copyright © 2016 Угоститељско-туристичка школа